Még délebben a legdélebb várostól

Amikor a Chileik látták a táblát Ushuaia elején hogy "the shouthernmost city of the world" mindjárt felkapták a vizet, mert nem is igaz: Puerto Williams, még 50 km re dél nyugatra, a Beagle-kanális másik, CHILE-i oldalán, van, és délebre mint Ushuaia. Oda mennek ök trekkingelni. Csakhogy az egyetlen hajótársasság aki átvisz oda, a 30 perces utra 100 Dollárt kér. De milyen jó hogy két jó fej Chilei srác ki tud bulizni egy jó árat hármunknak, és így tegnap este mentömellényben a Zodiac-on: Irány Chile (negyedszerre az utsó két hónapban)! és ezzel nem elég a szerencse! Láttunk ezen a 30 perces úton egy bálnát! Egy kicsi sötét bálna, csak a háta látszott ki, és amikor felspriccelte a vizet a feje tetejéböl... de láttam! És a Kapitány azt mondta, hogy ez még egy különös ritka fajta is, amit nem lehet sokszor látni! WOW



Most itt vagyunk ebben a 2300 emberes falúban - megállapodtunk abban, hogy Argentinában van a villág legdélibb városa, Chilében pedig a villág legdélibb faluja - az árak itt is mint mindenhol itt délen egetveröek, úgy látszik abbol indulnak ki, hogy az a turista, aki már ideáig eljött, annak van. De a következö 5 éjszakát úgyis sátorban töltjük, és mivel amerre járunk bár van kijelölt út és azon kijelölt sátorhely, de más sem, úgyhogy Campingdijat is meg fogjuk úszni.

Remélem hogy az az egyetlen ami úszni fog, mert hogy itt elázni, átlag 10 fokban nem lenne poén. Ma reggel gyönyörü napsütésben ébredtünk, ezt mindjárt kihasználjuk, 1 kor indulunk, az elsö 7 órás trek-re. A srácok fölleg horgászni jöttek, felmegyünk egy nagy tó-hoz (vagyis le, dél fele) ott leszünk egy nap, és akkor két nap vissza, ha minden jól megy, és gyözzük. Nagyon jó lesz!


Comments

Anonymous said…
Katam, remelem Peter bácsi - ahogy Apu emlegette Szent Petert - kegyesen masfele tereli az esöfelhöket.... Vajjon a fiuk kezedbe merik adni a botot? Merthogy a horgaszas még hiányzott a spektrumbol....Nagyon jo trekket kivanok, köszönöm a fiuknak, hogy vigyaznak Rad. Isten aldjon Benneteket! M
Kati, az egyik said…
Wow!
bocs, hogy ilyen egyoldalúan, mindig csak ilyeneket írok, hogy tök jó, meg hogy irigyellek - de egyszerüen valóban tök jó, amit csinálsz!!! Várom a leveledet a világ végéröl. Ja, ha vigasztal, itt sincs melegebb, söt, és úgy tünik hogy ma sütött megint elöször a nap k.b. egy hét után!
Mi még? Megyek kávézni.
Puszi

Popular posts from this blog

Berlin ... Elsö fejezet: "Hogy kerültem ide?"

Erik Truffaz

Wochenrückblick 4